top of page

miljøvenlighed

Moonchild Vintage er opstået af kærlighed for miljøet, naturen og planeten. Derfor afspejler de valg der tages i virksomheden netop dét. Herunder kan du læse om hvordan de kommer til udtryk!

1. Jeg forhandler genbrugstøj

At handle genbrugstøj er i sig selv et miljøvenligt valg da der ikke handles med nyt produceret tøj og derved ikke støtter til de mange miljøskadelige aspekter og processer det kræver at producere nyt tøj.

2. Jeg anvender så vidt som muligt genbrugt emballage

Indpakning, poser og kasser kommer fra et firma som ellers ville smide det ud eller fra hjem, familie og genbrug. Derfor kan indpakning variere, da der altid er nyt. Det er dog altid sikkert at din bestilling når sikkert frem i hel og fin emballage.

Har du emballage du vil donere, benyt venligst kontaktformularen.

3. Jeg vasker ikke tøjet 

Som regel ankommer tøjet salgsklart og behøver derfor ikke at vaskes. Kun det der trænger, får en håndvask (eller i vaskemaskinen skulle det være aller højst nødvendigt, det er dog sjældent.) Derved bidrager vi ikke til vandspild. 

4. Jeg smider sjældent ud

Er der tøj med skader, forsøges de i første omgang at fikses i form af at erstatte knapper, erstatte dårlig syninger, erstatte lynlåse eller sy huller. I shoppen kan man også finde tøj med pletter (det gøres dog klart i beskrivelse og i nærbilleder) til lavere pris end normalt. Skulle der være tøj der er for medtaget til at repareres eller sælges, genbruges stof, knapper og lynlåse til andre projekter. 

5. Faktura sendes kun over mail

Dette er for at undgå unødvendig brug af papir.

Jeg er bestemt ikke perfekt, men jeg gør mit bedste og jeg forsøger hele tiden at optimere min virksomhed i en mere bæredygtig retning. Hvis du har et godt forslag til hvordan jeg kan blive endnu bedre er du altid velkommen til at skrive til mig.

bottom of page