FAQ

Hvordan bliver tøjet målt?

Jeg benytter et moderne måleskema og et målebånd. Se STØRRELSESGUIDE. På grund af forskellige produktionsår, kan størrelserne på tøjet variere. Der kan derfor stå inde i tøjet at størrelsen er 44, men kan i dag betyde en str. 38. Derfor angiver jeg tøjets størrelser efter nutidens størrelser, frem for at angive størrelserne tøjet siger. For at sikre dig at du får den helt rigtige størrelse, anbefaler jeg at du måler dig selv og har dine mål klar ved din side, når du shopper. 

Kigger du på noget tøj du ønsker flere mål på, er du mere end velkommen til at sende mig en mail HER eller benytte chat funktionen i højre hjørne. 

Hvordan vurderes standen på tøjet? 

Som udgangspunkt må man gå ud fra at alt tøjet har visse brugsspor, da der handles med tøj der kan have op mod 70 år på bagen. Tøjet tjekkes dog grundigt, og er der betydelige pletter, huller eller lign, vises det i form af nærbilleder samt i beskrivelsen. 

Lugter tøjet? Vaskes det? 

For at vedligeholde konceptet med at være så miljøbevidst som muligt, er det kun tøjet der har pletter, mærker eller lugt der får en vask i hånden, eller hvis det lugter meget, en vask i vaskemaskinen. Det unikke ved vintage tøj er at det kan have været glemt og gemt på loftet, i garagen eller i kælderen, og kan derfor have en let lugt, der ellers ikke findes i nyt tøj. Tøj der lugter kraftigt af enhver slags, får dog en vask.

Hvordan vurderes alderen på tøjet? 

Mange faktorer kan spille ind i at afgøre hvor gammelt et stykke tøj er. Det kan gøres ud fra mærker, lynlåse, syninger, stil, print og stof. Det kan dog til tider være udfordrende hvis varen fx. er hjemmesyet eller hvis varen ikke har klassiske elementer der kan tilknyttes en bestemt æra. Jeg forsøger naturligvis at vurdere så præcist som muligt, men aldersvurderingerne er et overordnet skøn.

Hvad er vintage tøj? 

Generelt set, er det tøj der er over 20-25 år gammelt. Der kan dog være forskellige holdninger til hvornår tøj må kaldes "vintage". 

Er der en fysisk butik? 

Ja, Vestergade 45 Århus C. Vores åbningstider er mandag til fredag fra 12-17 og lørdage fra 12-15. 

Kan jeg returnere en vare? 

Som udgangspunkt er der ingen returret. Er du utilfreds med en vare du har modtaget, kan du sende en mail HER eller kommed ned til vores butik (kun onsdage, torsdage og lørdage) og beskrive hvad der er galt. Da kan vi aftale om du skal have pengene tilbage og sende varen retur (du betaler for retur-porto).  

Hvad gør jeg hvis jeg har modtaget en vare med fejl der ikke stod beskrevet eller vist?

Det kan desværre hænde at visse fejl kan blive overset under inspektion. I tilfældet af at du modtaget sådanne vare, kan du kontakte gennem mail så vi kan finde en god løsning. ​Dette gælder dog KUN ved handel over nettet. Køber man i vores fysiske butik, er køb på eget ansvar. Råder derfor til at man undersøger tøjet før man køber.

Har du andre spørgsmål, er du velkommen til at benytte kontakt formularen HER  eller ringe til mig på 60705517.