top of page

FAQ

Hvordan bliver tøjet målt?

Jeg benytter et moderne måleskema og et målebånd. Se STØRRELSESGUIDE. På grund af forskellige produktionsår, kan størrelserne på tøjet variere. Der kan derfor stå at størrelsen for eksempel er 44 i tøjets mærke, men kan i dag betyde en str. 38. Derfor angiver jeg tøjets størrelser efter nutidens størrelser, frem for at angive størrelserne tøjet siger. For at sikre dig at du får den helt rigtige størrelse, anbefaler jeg at du måler dig selv og har dine mål klar ved din side, når du shopper. 

Kigger du på noget tøj du ønsker flere mål på, er du mere end velkommen til at sende mig en mail HER eller benytte chat funktionen i højre hjørne. 

Hvordan vurderes standen på tøjet? 

Som udgangspunkt må man gå ud fra at alt tøjet har visse brugsspor, da der handles med tøj der kan have op mod 70 år på bagen. Tøjet tjekkes dog grundigt, og er der betydelige pletter, huller eller lign, vises det i form af nærbilleder samt i beskrivelsen. 

Lugter tøjet? Vaskes det? 

For at vedligeholde konceptet med at være så miljøbevidst som muligt, er det kun tøjet der har pletter, mærker eller lugt der får en vask i hånden, eller hvis det lugter meget, en vask i vaskemaskinen. Det unikke ved vintage tøj er at det kan have været glemt og gemt på loftet, i garagen eller i kælderen, og kan derfor have en let lugt, der ellers ikke findes i nyt tøj. Tøj der lugter kraftigt af enhver slags, får dog en vask.

Hvordan vurderes alderen på tøjet? 

Mange faktorer kan spille ind i at afgøre hvor gammelt et stykke tøj er. Det kan gøres ud fra mærker, lynlåse, syninger, stil, print og stof. Det kan dog til tider være udfordrende hvis varen fx. er hjemmesyet eller hvis varen ikke har klassiske elementer der kan tilknyttes en bestemt æra. Jeg forsøger naturligvis at vurdere så præcist som muligt, men aldersvurderingerne er et overordnet skøn.

Hvad er vintage tøj? 

Generelt set, er det tøj der er over 20-25 år gammelt. Der kan dog være forskellige holdninger til hvornår tøj må kaldes "vintage". 

Er der en fysisk butik? 

Ja, jeg har butik på Brammersgade 6 i Århus C.

Åbningstider:

Mandag - Torsdag: 12-17

Fredag: 13:30-17

Lørdag: 12-15 

Kan jeg returnere en vare? 

Som udgangspunkt er der ingen returret. Er du utilfreds med en vare du har modtaget, kan du sende en mail HER eller komme ned til min butik og beskrive hvad der er galt. Da kan vi aftale om du skal have pengene tilbage og varen gives retur. Dette skal dog ske 14 dage fra købsdato, og gælder kun ved netkøb.

Ved køb fra min fysiske butik, tilbyder jeg bytte inden for 8 dage efter køb. Husk kvittering.

Hvad gør jeg hvis jeg har modtaget en vare med fejl der ikke stod beskrevet eller vist?

Det kan desværre hænde at visse fejl kan blive overset under inspektion. I tilfældet af at du modtaget sådanne vare, kan du kontakte gennem mail så vi kan finde en god løsning. Jeg kan også forsøge at reparere skaden i butikken, hvis du ønsker at beholde varen, men have fejlen rettet.

Ansætter du?

Jeg ansætter desværre ikke, hverken deltid eller fuldtid.

Jeg tager dog gerne imod frivillige som gerne vil være i en hyggelig atmosfære hvor man kan stå ved kassen, fikse vintage tøj og lege med at lave smykker eller syprojekter ud af reststof som kan sælges i butikken. 

Ved ønske om at prøve at være frivillig i butikken, kan man sende en mail gennem kontaktformularen. 

Bemærk: Eftersom butikken er lille, er der ikke altid spor meget trafik. Derfor kan der være dage eller tidspunkter hvor der går længe mellem kunder, og der er det vigtigt at man kan underholde sig selv. Det er ikke et socialt sted, af samme grund. Der er pt. ikke kollegaer man kan dele tiden med, da der ikke er brug for flere til at stå i butikken. (Medmindre du og en ven/inde ønsker at stå sammen, kan dette aftales)

Opkøber du / Tager du imod donationer?

Jeg opkøber ikke af private, da styk prisen skal være lavere end 40kr før det kan give mening for min forretning. Jeg kan ikke holde priserne lave ellers.

Der tages altid gladeligt imod donationer af enhver slags. Hvad jeg ikke selv kan bruge, sender jeg til Folkekirkens Nødhjælp.

Hvad går pengene til?

Stort set alle pengene går direkte i butikkens kasse. Heraf købes der flere varer ind, inventar, samt vedligeholdelse, husleje, reparationsudstyr og løn. Du er derfor med til at redde en masse tøj fra at blive brændt og smidt ud, bare ved at købe varer i butikken.

Derfor kan man også vælge at donere, ikke bare tøj, men også udstyr som sytråde, stofrester, ødelagte smykker og mere til. 

Har du andre spørgsmål, er du velkommen til at benytte kontakt formularen HER  eller tage et smut forbi butikken til en snak. 

bottom of page